Om oss

Välkommen till Mobibas värld du med!

turtelt_med_badstue_mobiba

Tack för ditt intresse för Mobibas mobila bastulösningar och åretrunttält.

Att Mobibas skapare Aleksej Susjev är flygingenjör märks när man tar en närmare titt på konstruktionen. Att han dessutom är hängiven bastubadare och uppväxt under hårda klimatiska förhållanden i Sibirien märks också. Resultatet är enkla, lättanvända konstruktioner som är robusta och genomtänkta. Se bara på dörrlösningen och fickorna för tältstängerna.

Vi som jobbar med Mobiba idag är jägare, fiskare och friluftsmänniskor – och givetvis bastuälskare – med ett genuint intresse både för krävande äventyr och avkopplande relax, på egen hand eller tillsammans med likasinnade. Visst fanns det bastutält och vintertält redan tidigare, men konstruktionerna var antingen inte tillräckligt lätta och enkla eller tillräckligt bra och funktionella.

Detta ville Alexej råda bot på, så han satte sig ner – inte på kontoret utan vid sjöstranden – och funderade. Åkte hem till Novosibirsk och ritade, konstruerade och testade. Funderade, förkastade och förbättrade. Han visade, samtalade och samlade in åsikter från olika personer, när och fjärran och startade så småningom Mobiba. Resan har varit lång, men rolig, lärorik och – framgångsrik. Och en stor del av framgången har vi alla er som redan använder Mobiba att tacka för. Vi jobbar nära våra kunder och er feedback är ovärderlig när det gäller nya produkter och förbättringar.

Idag används Mobibas produkter av friluftsmänniskor, båtfolk, kanotister, orienterare, idrottare, husägare och campare över hela världen. Inom jakt och fiske har ett vintertält eller en bastu från Mobiba blivit en oumbärlig del i utrustningen för många. Näringsidkare inom besöksnäring, events och andra arrangemang har också upptäckt vad ett samarbete med Mobiba kan innebära när det gäller verksamhetsutveckling och nya affärsmöjligheter.

Räddningsorganisationer och försvarsmakter använder utrustning från oss. De har extremt höga krav och vet att Mobibas grejer fungerar. Vi tummar aldrig på säkerhet, funktion eller kvalitet. En mobil bastu, ett vintertält, tillfällig bostad eller en kamin från Mobiba har du glädje av i många år, och du kan vara säker på att ha gjort ett bra val.

Välkommen in i Mobibas värld du med.