Mobiba – vad och för vem?

Bastu tält

Ta med bastun i bilen!

Mobibas bastutält öppnar nya möjligheter när det gäller rörligt friluftsliv, som jakt, fiske, båtliv och camping. Dessutom förenklar Mobiba för alla som äger ett hus eller en stuga.

Vi har flera modeller för olika ändamål. Gemensamt för alla tält och kaminer är funktionalitet, hög kvalitet samt säkra och lättanvända konstruktioner. Att de klarar våra nordiska krav på att kunna njuta av ett riktigt varmt bastubad, vare sig man föredrar torrbastu eller mycket ånga, är en självklarhet.

Mobibas produkter är särskilt utvecklade för vårt nordiska klimat och klarar till och med subarktiska vinterförhållanden. De är helt enkelt utvecklade för att passa oss som lever här – de matchar våra intressen och vårt sätt att vistas i naturen.

Men Mobiba är mycket mer än aktiv fritid och njutning. Mobiba öppnar också nya möjligheter för dig som arrangerar events eller sysslar med upplevelseturism och besöksnäring – en snabbt uppsatt bastu, en värmestuga eller ett omklädningsrum på idrotts- eller företagsevenemanget, en härlig avslutning på äventyret eller bara njutning på den plats du och dina gäster gillar bäst. Med Mobiba blir det enkelt.

Mobibas mobilitet är verkligen unik. Materialen är lätta men hållbara och konstruktionerna genomtänkta. MB-10 packas till exempel i två lätthanterliga bagar som sammanlagt väger 22 kilo – inklusive bastuugnen! Detta gör Mobiba idealisk för alla som har en aktiv livsstil, vare sig man förflyttar sig med bil, båt, skoter eller går till fots.

Användarvänlighet har redan från början stått i fokus. Därför består alla våra tält av endast ett fåtal delar och man reser dem snabbt och enkelt. Vi vågar påstå att våra tält är bland de mest lättuppsatta på marknaden, och jämfört med andra mobila bastulösningar står Mobiba i en klass för sig.

Mobibas bastutält och övriga tält finns både med ett eller två lager duk. För de flesta räcker ett lager gott, även vid bastubad eller övernattning ner till åtskilliga minusgrader. För mer permanent uppställning eller hårda förhållanden finns lösningar med dubbelduk och ett isolerande luftlager emellan. Med dessa tält kan man klara sig i arktiska förhållanden ner till 40-50 minusgrader.

Men viktigast är ändå säkerheten. Våra tältdukar klarar både torrbastu och våtbastu och är givetvis motståndskraftiga mot gnistor och nötning. Vi använder material som framtagits för medicinska ändamål och tillför inga kemiska flamskyddsmedel. Våra spisar är av rostfritt stål och har både beröringsskydd och gnistskydd.

tält bastu uppvärmd tält

Bastutält, jaktledningscentral, värmestuga. Möjligheterna är oändliga.

Näst efter hållbarhet är hanterlighet nyckelordet. Ett tält från Mobiba ska vara lätt att frakta med bil, båt, skoter eller till och med till fots. Mobilt på riktigt.

Praktisk väska för Mobiba

Tälten ryms i skyddande och praktiska bagar.

Alla Mobibas tält har en öppning för skorsten från bastuugn eller kamin. Större tält har fler skorstensöppningar. Alla öppningar kan enkelt stängas eller öppnas och är givetvis försedda med skydd så att tältduken inte skadas av skorstensvärmen.

Lett og kompakt vedovn

Mobiba Mediana bastuugn med varmvattenberedare

Alla Mobibas tält levereras som standard med bastuugnen Mediana. En lätt, lätteldad och lättflyttad kamin där både skorstensrör och ben får plats i eldstaden vid transport. Mediana är konstruerad med säkerhet som högsta prioritet och har gnistfångare inbyggd i själva eldstaden, beröringsskydd och ett väl tilltaget stenmagasin. Tack vare skyddsplåtarna och benen, som inte för ner värmen till underlaget, lämpar sig Mediana även för andra utrymmen än tält. Ugnen kan givetvis även användas som traditionell kamin.

Mobiba sätter en ny standard för tältkonstruktioner

  • Mobibas tält är patentskyddade. Inget annat tält är lika snabbt och enkelt att resa utan att stabiliteten blir lidande. Ett unikt dragkedjesystem och förstklassiga material i stativ och tältduk gör att en person reser tälten ensam även i kyla och hård vind. Snabbt dessutom. Konstruktionen gör också att förpackningsmåttet blir väldigt litet. Alla delar ryms i en förhållandevis liten väska utan utstickande delar.
  • Att Mobibas skapare Aleksej Susjev är flygingenjör märks när man tar en närmare titt på konstruktionen. Att han dessutom är hängiven bastubadare, uppväxt under hårda klimatiska förhållanden i Sibirien, märks också. Resultatet är enkla, lättanvända konstruktioner som är robusta och genomtänkta. Se bara på dörrlösningen och fickorna för tältstängerna.
  • Dörrlösningen är patentskyddad. Inget annat tält har en dörröppning som är så lätt att öppna och stänga som Mobiba. Det är verkligen en dörr. Självstängande dessutom, och den håller vädrets makter på säkert avstånd. Dessutom ger dörren extra säkerhet då tältet blir lätt att evakuera när man inte behöver fumla med dragkedjor vid en eventuell utrymning.
  • Mobiba kontrollerar hela produktionskedjan, från materialval till produktion. Dukarna är av särskilt utvalda material och tälten sys och kontrolleras på plats. Avancerad teknik tas alltid tillvara, men tekniken tillåts aldrig inkräkta på hantverksskickligheten. Inom flyget och i hårda klimat är tillförlitlighet A och O.